21 Eylül 2023 Perşembe BAŞKANLIK

Bakan Işıkhan, “Şehir Buluşmaları” Kapsamında Zonguldak’ta Ziyaretlerde Bulundu


Bakan Işıkhan, “Şehir Buluşmaları” Kapsamında Zonguldak’ta Ziyaretlerde Bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, “Şehir Buluşmaları” kapsamında ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Zonguldak’a gitti.

Bakan Işıkhan, ilk olarak Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nu ziyaret etti. Işıkhan, valilik anı defterini imzaladıktan sonra şehirdeki çalışmalar ve projelerle ilgili Hacıbektaşoğlu’ndan bilgi aldı.

Ardından Bakan Işıkhan, Kıbrıs Gazisi Satılmış Dönmez ve ailesini ziyaret etti.

Daha sonra Zonguldak İŞKUR İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden Bakan Işıkhan, istihdam programları, işveren destekleri ve Bakanlığın şehirdeki çalışmalarına ilişkin Zonguldak İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk ve Zonguldak SGK İl Müdürü Erkin Avcı’dan bilgi aldı.

Programları kapsamında Şemsi Denizer Caddesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştiren Bakan Işıkhan, vatandaşlarla sohbet etti, taleplerini dinledi ve 18-24 Eylül Ahilik Haftasını kutladı.

Genel Maden İşçileri Sendikası’nı da ziyaret eden Bakan Işıkhan, Genel Başkan Hakan Yeşil’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından Zonguldak Polisevi’nde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen programa katılan Işıkhan, burada gazilerle sohbet etti.

Bakan Işıkhan burada yaptığı konuşmada, şehitleri ve ahirete irtihal eden gazileri rahmet ve minnetle andı.

Şehitlerin ve gazilerin ortak değerler, vatan sevdası, tüm farklılıkları ortadan kaldıran müşterek noktalar olduğuna değinen Bakan Işıkhan, “Bu şuurla sadece bir gün değil, her daim minnet duygusuyla başta Bakanlığımız olmak üzere, devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Daha sonra, Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı’na geçen Bakan Işıkhan, Sandık Başkanı Şenol Yücel’den sandığın çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Geçtiğimiz hafta Armutçuk Müessesesine ait yeraltı taşkömürü ocağında meydana gelen göçük nedeniyle Türkiye Taşkömürü Kurumu’nu ziyaret eden Bakan Işıkhan, geçmiş olsun dileklerini iletti. Işıkhan, Genel Müdür Muharrem Kiraz ile Kurumun ihtiyaçlarını istişare etti. 

Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği 2000 maden işçisi alımı için ise başvuruların 25-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceği bilgisini paylaştı.

Bakan Işıkhan, ziyaretleri kapsamında Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ı da ziyaret ederek kentteki projeler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ardından Bakan Işıkhan, 10 ilde lokasyonu bulunan, Bakanlık, SGK ve İŞKUR tarafından sunulan hizmetlerle ilgili bilgilendirme yapan ve çözüm üreten İletişim Merkezi ALO 170 personeliyle Zonguldak lokasyonunda bir araya geldi.

Bakan Işıkhan'a ziyaretlerinde Vali Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Muammer Avcı ve Ahmet Çolakoğlu, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan ile bakanlığa bağlı kurum müdürleri eşlik etti.


Video Galeri