28 Haziran 2022 Salı BAŞKANLIK

Başkan Yardımcısı Altay, ISSA toplantısına katıldı


Başkan Yardımcısı Altay, ISSA toplantısına katıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Evren Altay, Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı (ISSA) Genel Merkezi’nde düzenlenen Finans Komitesi ve ISSA Bürosu toplantılarına katıldı.

Altay, Finans Komitesi Toplantısı’nda ISSA Haznedarı gelir ve giderler ile tasarruflara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Altay buradaki konuşmasında ISSA’nın üyelik temelli bir uluslararası kuruluş olduğunu belirterek, “ISSA’nın en önemli geliri üyelik aidatlarıdır ve bu nedenle ISSA yönetimi tarafından sergilenen şeffaf ve hesap verilebilir yönetim anlayışı büyük önem taşımaktadır” dedi.

Başkan Yardımcısı Altay, Finans Komitesi Toplantısı’nın ardından ISSA tüzüğüne göre yılda en az bir kere toplanan ve koronavirüs sonrası ilk defa yüz yüze gerçekleştirilen ISSA Bürosu’nun 124. Toplantısı’na katıldı.

ISSA’nın 2023-2025 programı ve üç yıllık bütçesinin kararlaştırıldığı toplantıda, ISSA Başkanı Prof. Dr. Joachim Breuer, bir yıllık faaliyet programına dair raporunu sundu. Genel Sekreter Marcelo Abi-Ramia Caetano da faaliyet programına ilişkin ilerleme raporunu ve 2021 yılı mali durum raporunu sundu.

 

Altay, ISSA Başkanı ve ISSA Genel Sekreteri ile bir araya geldi

Başkan Yardımcısı Altay, toplantılar süresince çeşitli temaslarda bulundu. Altay, Büro Toplantısı’nda ISSA Başkanı Prof. Dr. Joachim Breuer ve Genel Sekreter Marcelo Abi-Ramia Caetano bir araya geldi.

Altay, görüşmede yaptığı konuşmasında teşkilatın dünyadaki sosyal güvenlik kurumlarını bir araya getirmesinin önemine değinerek, “Sosyal güvenlik alanındaki güncel gelişmeleri takip etmek ve dünyadaki trendleri görmek açısından ISSA faaliyetlerini ve akademik çalışmalarını çok faydalı görmekteyiz” dedi.

ISSA Başkanı Breuer ise her zaman üye kuruluşların gelişimine katkı sağlamak istediklerini belirterek, “ISSA çıktılarının kalitesini arttırmak ve üye memnuniyetini yüksek tutmak için çalışmaktayız” şeklinde konuştu.

Altay ve beraberindeki heyet ayrıca sosyal güvenlik alanındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla ikili mutabakat zaptı imzalanan Endonezya Sağlık Sosyal Güvenlik Kurumu (BPJS Kesehatan), Polonya Sosyal Sigortalar Kurumu (ZUS), Alman İş Kazası Sigorta Kurumu (DGUV) ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantılarda, mutabakat zaptı kapsamında yapılacak ortak faaliyetler kararlaştırıldı.

Heyet, ilişkileri geliştirmek amacıyla da Malezya ve Panama gibi çeşitli ülkelerden üst düzey temsilcileriyle çeşitli görüşmeler yaptı.


Resim Galeri


Video Galeri