15 Şubat 2023 Çarşamba BAŞKANLIK

Başkan Yardımcısı Tekin, “El ele vererek yaralarımızı en kısa sürede saracağız”


Başkan Yardımcısı Tekin, “El ele vererek yaralarımızı en kısa sürede saracağız”

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Oğuzhan Tekin ve birim amirleri, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Adıyaman illerine ziyaretler gerçekleştirdi.

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Başkan Yardımcısı Tekin burada yaptığı açıklamada, “Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemiz tarihinin ve yüzyılın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıya geldi. Art arda yaşanan, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler çok büyük kayıplara yol açtı ve 10 ilimizde ciddi yıkımlara neden oldu” dedi.

Devletin, milletin ve kurumların tüm imkânlarıyla depremzedelerin yanında olduğuna vurgu yapan Başkan Yardımcısı Tekin, “El ele vererek yaralarımızı en kısa sürede saracağız. Allah bir daha ülkemize, milletimize böyle felaket ve acılar yaşatmasın. Tüm ülkemize geçmiş olsun” şeklinde konuştu.

Tekin, deprem bölgesindeki tüm il ve ilçelerde vatandaşların, sağlık hizmeti sunucularına müracaatları ile ilaç ve sürekli kullanılan tıbbi malzemelerin temin edilmesinde mağduriyetlerin yaşanmaması açısından gerekli tedbirlerin hızlıca alındığını ifade etti.

Tekin, hasar tespit çalışmalarının ardından bölgedeki sosyal güvenlik il müdürlükleri ve merkez müdürlükleri binalarının vatandaşlara hizmet vermeye devam etmesi için tüm olanakları seferber edeceklerini söyledi.

SGK Strateji Başkanı Eşref Başkan ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Erkan Erkanat da deprem bölgesindeki Adana, Osmaniye ve Hatay illerini ziyaret etti.

SGK Personel Daire Başkanı Aykut Geçer ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı İdris Bahçe de Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye ve Adana illerinde ziyaretler gerçekleştirdi.


Video Galeri