9 Kasım 2023 Perşembe STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI

Birleşik Krallık Sağlık ve Sosyal Bakım Departmanı Heyeti SGK’yı Ziyaret Etti


Birleşik Krallık Sağlık ve Sosyal Bakım Departmanı Heyeti SGK’yı Ziyaret Etti

Birleşik Krallık Sağlık ve Sosyal Bakım Departmanı heyeti, sağlık turizmi alanında potansiyel ikili ilişkiler ve ülkemizde uygulanmakta olan Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemi hakkında bilgi almak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) ziyaret etti.

SGK Strateji Geliştirme Başkanı Bünyamin Esen, Birleşik Krallık Sağlık ve Sosyal Bakım Departmanı AB, Ticaret ve Birlik Küresel Sağlık Direktörü Ed Moses ve beraberindeki heyet ile SGK Başkanlık Binasında düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Strateji Geliştirme Başkanı Esen toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, “Birleşik Krallık heyetini ülkemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Türkiye ve Birleşik Krallık ilişkileri yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. İki ülke arasındaki bağlar, Osmanlı İmparatorluğu ve Britanya İmparatorluğu'na kadar uzanan köklü bir geçmişe sahiptir. Bugünkü toplantıda ülkelerimiz arasında sağlık turizmini geliştirmeye yönelik karşılıklı istişarelerde bulunmaktan ve ülkemizin sosyal güvenlik sistemi ile ikili sosyal güvenlik sözleşmeleri alanındaki tecrübelerini Birleşik Krallık ile paylaşmaktan mutluluk duyarız” dedi.

Esen Ülkemizin toplam 35 ülke ile sosyal güvenlik sözleşmesi olduğunu ve bunların ilkinin 1959 yılında Birleşik Krallık ile imzalandığını dile getirerek “Söz konusu sözleşme kişisel kapsam olarak hizmet akdine tabi çalışanları kapsamaktadır. Sözleşme her ne kadar yalnızca emeklilik sigortası yönüyle uygulamakta olsa da aramızdaki anlaşmayı genel sağlık sigortasını da kapsayacak şekilde genişletmek hedefindeyiz” şeklinde konuştu.

Esen, Türkiye’nin sosyal güvenlik alanında çok büyük çalışmalar yaptığını ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti, son yıllarda sağlık sistemi ve sosyal güvenlik sisteminde büyük atılımlar gerçekleştirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sağlık ve sosyal güvenlik sistemi birçok ülkenin ilerisinde olan Türkiye, Kovid-19 pandemisi sürecinde bunu tüm dünyaya gösterdi” diye konuştu.

Birleşik Krallık Sağlık ve Sosyal Bakım Departmanı AB, Ticaret ve Birlik Küresel Sağlık Direktörü Ed Moses “Türkiye, Birleşik Krallık için önemli bir dost ülkedir. İlişkilerimizi sağlık turizmi alanında da geliştirmeyi çok önemsiyoruz. Gelişmiş sağlık hizmetleri alt yapısı ile Türkiye sağlık turizmi alanında büyük bir potansiyele sahiptir” dedi.

Toplantıda, SGK’nın kurumsal yapısı ile sosyal güvenlik sistemi hakkında ve ikili sosyal güvenlik sözleşmeleri ile ilgili sunumlar yapıldı. Toplantıya ayrıca, Birleşik Krallık Sağlık ve Sosyal Bakım Departmanı Karşılıklı Sağlık Hizmetleri Direktör Yardımcısı Charlotte Bright ve Birleşik Krallık Büyükelçiliği Sağlık Ataşesi Neale Jones katıldı.


Resim Galeri


Video Galeri