8 Eylül 2023 Cuma BAŞKANLIK

Özbekistan heyeti SGK’yı ziyaret etti


Özbekistan heyeti SGK’yı ziyaret etti

Özbekistan Cumhuriyeti İstihdam ve Yoksulluğun Azaltılması Bakanlığı heyeti, ülkemizde uygulanmakta olan Genel Sağlık Sigortası hakkında bilgi almak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) ziyaret etti.

Heyeti makamında kabul eden SGK Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin Kurumun organizasyon yapısı ve ülkemizde uygulanmakta olan Sosyal Güvenlik sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Heyete daha sonra SGK Başkanlık Binasında gerçekleşen toplantıda sosyal güvenlik sistemimizle ilgili sunumlar yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan SGK Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin, Özbekistan heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak sizinle tecrübelerimizi paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Sosyal güvenlik alanında yapılan çalışmalarla ilgili olarak kendilerinden yardım isteyen tüm ülkelere destek olduklarını belirten Aydin, “Türkiye Özbekistan’ ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olmuştur. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler tesis edilerek yüzün üzerinde ikili anlaşma ve protokol imzalanmıştır. Türkiye ile kardeş Özbekistan arasındaki iş birliğinin her alanda gelişmesine büyük önem vermekte iki ülke arasındaki yakın bağlardan güç alan ilişkilerin ilerletilmesi yönünde ki iradesini korumaktadır. Samimi iki kardeş ülkenin çalışanları olarak samimi bir ortamda birlikte güzel keyifli anılar biriktirmeyi ve huzurlu bir şekilde daha nice verimli çalışmaların olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu

Özbekistan Cumhuriyeti İstihdam ve Yoksulluğun Azaltılması Bakan Yardımcısı Turdiboyeva Rano Eshovna ise konuşmasında Özbekistan ile Türkiye’nin hem kardeş hem de dost ülke olduklarını dile getirerek “Her alandaki ilişkilerimiz özellikle son yıllarda yeniden canlanmıştır. İki bakanlık arasındaki bu sistemin birlikte yürütülmesi çok önemli. Böylelikle her iki kardeş ülke arasında kurduğumuz bu ilişkileri daha da ileri bir seviyeye yükselteceğiz “ifadelerini kullandı.

Toplantıya ayrıca SGK Strateji Geliştirme Başkanı Bünyamin Esen , Stratejik Planlama ve Bilgi Analizi Departmanı Müdürü Pölatov Şuhratjon Kurbanovıch , Bakan Yardımcısı Asistanı Mirzaakhmedov Farrukhjon katıldı.


Resim Galeri


Video Galeri