22 Aralık 2022 Perşembe BAŞKANLIK

Azerbaycan heyeti SGK’yı ziyaret etti


Azerbaycan heyeti SGK’yı ziyaret etti

Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanlığı heyeti, ülkemizde uygulanmakta olan Genel Sağlık Sigortası hakkında bilgi almak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) ziyaret etti.

Heyeti makamında kabul eden SGK Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün, Kurumun organizasyon yapısı ve ülkemizdeki sosyal güvenlik sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Heyete daha sonra SGK Başkanlık Binası Neşet Ertaş Salonu’nda gerçekleşen toplantıda sosyal güvenlik sistemimizle ilgili sunumlar yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan SGK Strateji Geliştirme Başkanı Eşref Başkan, heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak sizinle tecrübelerimizi paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Sosyal güvenlik alanında yapılan çalışmalarla ilgili olarak kendilerinden yardım isteyen tüm ülkelere destek olduklarını belirten Başkan, “Sosyal Güvenlik alanında Ülkemizde son yıllarda yapılan reformalar vatandaşın memnuniyetinin ön planda tutulduğu ve herkesin büyük bir hayranlıkla takip ettiği çalışmalardan oluşmaktadır. İsteriz ki samimi iki kardeş ülkenin çalışanları olarak samimi bir ortamda birlikte güzel vakit geçirelim bu vaktimizi de birbirimizin tecrübelerinden faydalanarak zenginleştirelim” şeklinde konuştu

Azerbaycan Sosyal Sigorta ve Emeklilik Politikası Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı Emil Aliyev ise konuşmasında, Azerbaycan ile Türkiye’nin hem kardeş hem de müttefik ülke olduklarını dile getirerek, “Her alandaki ilişkilerini yüksek seviyede kurmuş Ülkeleriz. Bu toplantıda konuşulacak ve paylaşılacak bilgiler her iki ülke için iyi sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Böylelikle her iki kardeş ülke arasında kurduğumuz bu ilişkileri daha da ileri bir seviyeye yükselteceğiz“ ifadelerini kullandı.

Toplantıya, SGK Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Erkan Erkanat, Azerbaycan Devlet Sosyal Müdafaa Fonunda Daire Başkanı Eyvaz İsmayılov katıldı.


Resim Galeri


Video Galeri