10 Mart 2023 Cuma BAŞKANLIK

Bakan Bilgin, Hatay’da Depremden Etkilenen Vatandaşları Ziyaret Etti


Bakan Bilgin, Hatay’da Depremden Etkilenen Vatandaşları Ziyaret Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde incelemelerde bulundu.

Bakan Bilgin, İskenderun Garı'na giderek burada afetzedelerin ihtiyaç ve taleplerini dinledi, ardından İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve diğer ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İskenderun'daki ziyaretleri kapsamında demiryolu işçilerinin kaldığı çadır kenti ziyaret eden Bakan Bilgin, daha sonra Hatay'a geçerek Defne ilçesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu çadır kenti de ziyaret etti. Burada da vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Bilgin, kadın depremzedelerin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı, hediye takdim etti.

“Vatandaşlarımızın İhtiyaçlarını Karşılamak İçin Yoğun Bir Çaba İçerisindeyiz”

Çadırda kurulan sınıflarda çocukların yaptığı etkinlikleri izleyen Bilgin, depremzedelerin son durumlarını öğrenmek için bölgeye geldiklerini ve taleplerini yerine getirmeye çalıştıklarını kaydederek, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için yoğun bir çaba içinde olduklarını söyledi.

Bakan Bilgin, Konteyner Kent Hastanesini Ziyaret Etti

Yaşanan felaketin unutulmasının kolay olmadığına vurgu yapan Bilgin, “Karşılaştığımız bu zorlukları el birliğiyle aşacağız. Biz sizin yanınızdayız. Ne talebiniz olursa her an Sayın Valimiz ve arkadaşlarımız burada bize iletin, yeter. Tekrar geçmiş olsun" dedi.

Bilgin, buruk da olsa kadın depremzedelere, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde yanlarında olduklarını hissettirmek istediklerini ifade etti. Ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kurduğu konteyner kent hastanesine giden Bakan Bilgin, hastanede incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Resim Galeri


Video Galeri