4 Ekim 2023 Çarşamba BAŞKANLIK

Bakan Işıkhan, TİSK’in Düzenlediği Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı’na Katıldı


Bakan Işıkhan, TİSK’in Düzenlediği Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı’na Katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı’na iştirak etti.

Çalışma hayatına yönelik güncel mevzuat ve uygulamalar, ihtiyaç ve beklentilerin değerlendirildiği istişare toplantısının açılış konuşmalarını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Bakan Işıkhan, ekonomide birinci önceliklerinin tüm vatandaşların refahını mümkün olan en üst seviyeye çıkarmak olduğunu vurgulayarak, "Bu bağlamda enflasyonun getirmiş olduğu yükü azaltmak hepimizin ortak hedefidir. Dolayısıyla yılsonunda asgari ücrette bu yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz olduğunu da sizinle paylaşmak isterim. Gerek sizlerle gerek işçilerimizin temsilcisi konumundaki konfederasyonlarla istişare içinde olacağız. Bu süreçte de karşılıklı anlayış ve işbirliğini teşvik etmeye davet edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Işıkhan, işverenler ve işçilerin aynı gemide yol aldığına dikkati çekerek, “Her iki taraf da ülkemizin refahına katkı sağlamak için önemli rolleri yerine getirmektedir. Bu nedenle gelecekteki zorlukları aşmak ve ekonomik istikrarı sürdürmek için birlikte çalışmamız ve içinde bulunduğumuz koşulların özellikle sabit gelirli çalışanlar açısından ne denli zor olduğunu dikkate almamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“2024 Yılı İçin Asgari Ücreti Belirlerken İşveren ve İşçi Konfederasyonlarıyla Sürekli İstişare İçinde Olacağız”

Aralık ayında başlayacak olan 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret artışı ile ilgili çalışmaları işveren ve işçi sendikaları konfederasyonlarıyla istişare edeceklerini belirten Bakan Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çalışma hayatımızın vazgeçilmez sosyal ortaklarını desteklemek üzere Bakanlık olarak gerekli adımları atmaya hazırız. Ancak bu sürecin başarılı bir şekilde sonuçlanması için sosyal diyalog kilit bir kavramdır. Birlikte çalışarak iş dünyamızı güçlendirebilir, işçilerimizin yüzünü güldürebilir ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayabiliriz. Ben, hem işçinin hem de işverenin Bakanıyım. Haklarınızın ve sorunlarınızın takipçisiyim.”

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol ise, çalışma hayatı konularını tüm paydaşlarla birlikte değerlendirmenin katkısına gönülden inandıklarını belirtti.

“Birlikte Mümkün” diyerek çalışırken Bakanlık ve kurumları ile olan iş birliklerinin kendilerine güç verdiğini söyleyen Akkol, iş sağlığı ve güvenliğinden, asgari ücrete, mesleki yeterlilikten, İŞKUR ve sosyal güvenliğe kadar tüm uygulamalar ve mevzuat üzerine beklentilerini anlattı.

Toplantı, Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş, SGK Başkanı Raci Kaya, MYK Başkanı Mustafa Necmi İlhan, İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Vekili Muhammet Fatih Bilal Alodalı, Rehberlik ve Teftiş Başkan Vekili Bekir Aktürk, TİSK Yönetim Kurulu Üyeleri, TİSK Mikro Cerrahi Vakfı Üyeleri, üye işveren sendikaları ve üye iş yerlerinin üst düzey temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.


Resim Galeri


Video Galeri