3 Şubat 2023 Cuma BAŞKANLIK

Başkan Arat, ISSA Yönlendirme Komitesi Toplantısı’na katıldı


Başkan Arat, ISSA Yönlendirme Komitesi Toplantısı’na katıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Kürşad Arat, Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı (ISSA) tarafından düzenlenen ISSA Avrupa Ağı (IEN) Yönlendirme Komitesi Toplantısı’na katıldı.

Video konferans yöntemiyle gerçekleşen toplantıya, ISSA yöneticileri ve ISSA Avrupa Bölgesi’nden Komite üyesi 10 farklı ülkenin temsilcileri katıldı.

Toplantıda, 2023-2025 döneminde IEN’e kimin başkanlık edeceği ve IEN sekretaryasına hangi ülkenin ev sahipliği yapacağı ve IEN çatısı altında Avrupa Bölgesi üye kurumlar olarak odaklanılacak konuları içeren çalışma planına ilişkin konular görüşüldü.

SGK Başkanı Arat toplantıda yaptığı konuşmasında, ISSA’ya üye sosyal güvenlik kurumlarının benzer sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, ISSA’nın ve IEN’in bu sorunlara yönelik ortak çözümler üretmek için çok değerli bir platform sunduğunu söyledi.

Başkan Arat, Kurum olarak ortak çalışma planı çerçevesinde düzenlenecek IEN toplantılarına konuşmacı olarak katılacaklarını dile getirerek, 2024 yılı ikinci çeyreğinde sosyal güvenlik sistemlerinde yapay zekâ teknolojisinden faydalanma ile ilgili bir teknik seminere ev sahipliği yapabileceklerini ifade etti.


Resim Galeri


Video Galeri