23 Haziran 2022 Perşembe BAŞKANLIK

Başkan Yardımcısı Altay, Büyükelçi ve Başkonsolos ile bir araya geldi


Başkan Yardımcısı Altay, Büyükelçi ve Başkonsolos ile bir araya geldi

Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı (ISSA) 124. Büro Toplantısı kapsamında İsviçre’de bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Evren Altay burada çeşitli temaslarda bulundu.

SGK Başkan Yardımcısı Altay, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sadık Arslan’ı ve Cenevre Başkonsolosu İpek Zeytinoğlu Özkan’ı ziyaret etti.

Başkan Yardımcısı Altay, Büyükelçi Arslan ile Büyükelçilik resmi konutunda bir araya geldi. Buradaki görüşmede BM ve diğer uluslararası kuruluşlarda ülkemizin temsil edilmesinin önemine vurgu yapan Altay, “SGK olarak ISSA’da aktif rol alıyoruz. Gelecek dönemlerde de Teşkilat içerisinde etkin görevler üstlenerek ülkemizi daha güçlü temsil etmeyi planlıyoruz” dedi.

İsviçre’de yaşayan vatandaşlarımızın sosyal güvenlik haklarının da ele alındığı ziyarette Altay, 1969 yılında imzalanıp 1972 yılında yürürlüğe giren Türkiye - İsviçre Sosyal Güvenlik Sözleşmesi’nin en eski ikili sözleşmelerden biri olduğunu belirterek, “SGK’nın önemli görevlerinden biri, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın hem yaşadıkları ülkedeki hem de Türkiye’deki sosyal güvenlik haklarını korunmasıdır” dedi

Büyükelçi Arslan ise Uluslararası Çalışma Teşkilatı’nda (ILO) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ve dünyada sosyal güvenlik alanında en önemli uluslararası platform olan ISSA’da SGK’nın temsil edilmesinin önemli bir diplomatik başarı olduğunu ifade etti.

Altay, daha sonra Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan ile bir araya geldi.

Görüşmedeki konuşmasında, Sosyal Güvenlik Reformu sonrasında Türkiye’de sigortalılık, emeklilik ve sağlık alanlarında önemli mesafeler katedildiğine vurgu yapan Altay, “Reformun en önemli ayağı, nüfusumuzun tamamını kapsayan ve dünyanın örnek aldığı Genel Sağlık Sigortası sistemimizdir” şeklinde konuştu.

Başkonsolos Özkan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ikili sosyal güvenlik sözleşmelerinin yurt dışında yaşayan vatandaşlar için vazgeçilmez bir hukuki araç olduğunu ifade etti.

Türkiye’deki sağlık hizmetleri standartlarının çok yükseldiğine dikkat çeken Özkan, “Son yıllarda İsviçre ve diğer Avrupa ülkelerinden ülkemize doğru bir sağlık turizmi hareketliliği yaşanmaktadır” dedi.

Görüşmeler, Büyükelçi Arslan ile Başkonsolos Zeytinoğlu Özkan’a hediye ve SGK yayınlarının takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle tamamlandı.


Resim Galeri


Video Galeri