8 Eylül 2023 Cuma STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI

Güney Kore Heyeti SGK’yı Ziyaret Etti


Güney Kore Heyeti SGK’yı Ziyaret Etti

Güney Kore heyeti, Türkiye’nin Sosyal Güvenlik Uygulamaları ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) Sistemi hakkında bilgi almak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) ziyaret etti.

SGK  Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bünyamin Esen, Güney Kore Altyapı ve Ulaşım Arazi Bakanlığı Genel Müdürü Jin-Hwan Yoon ve beraberindeki heyet ile SGK Başkanlık Binası Neşet Ertaş Salonu’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Bünyamin Esen, ‘Dost ve kardeş Güney Kore heyetini ülkemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Türkiye ile Güney Kore arasındaki siyasi ilişkiler 11 Ağustos 1949 tarihinde ülkemizin Güney Kore’yi bağımsız bir devlet olarak tanımasıyla başlamıştır. Kore Savaşı’na katılmamız ikili ilişkilerimizde özel bir bağ oluşturmuştur. Güney Kore halkı ve Türk halkı kan kardeşidir. İki ülke arasındaki sıcak dostluk, Türkiye'de meydana gelen depremde birlikte mücadele edilerek bir kez daha ispatlanmıştır. Deprem sonrasında da Koreli değerli kardeşlerimizin destekleri devam etmektedir. Bu dayanışmayı hiçbir zaman unutmayacağız’’ ifadelerini kullandı.

İki Ülke arasındaki ilişkilerin sosyal politikalar alanında da genişletildiğini belirten Esen, ‘’Güney Kore ile Ülkemiz arasında ikili sosyal güvenlik anlaşması bulunmaktadır. Söz konusu anlaşma 4/a, 4/b ve 4/c statüsündeki sigortalılar için uzun vadeli sigorta kollarını kapsamaktadır. Anlaşma ile her iki ülke vatandaşlarının sosyal güvenlik hakları mütekabiliyet esasları çerçevesinde korunmaktadır’’ dedi.

Esen, Türkiye’de sosyal güvenlik alanında büyük atılımlar yapıldığını ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti, son yirmi yılda sağlık sistemi ve sosyal güvenlik sisteminde büyük atılımlar yapmış bulunmaktadır. Türkiye sağlık ve sosyal güvenlik sistemi Avrupa’nın da çok ilerisinde olup Covid-19 Pandemisi sürecinde bu tüm dünya tarafından görülmüştür’’ diye konuştu.

Konuşmasına Türkiye’nin 100. Yıl Dönümünü kutlayarak başlayan Güney Kore Altyapı ve Ulaşım Arazi Bakanlığı Genel Müdürü Jin-Hwan Yoon, ‘’Korenin Sosyal Güvenlik Sistemi hakkında çalışmaktayız bu süreçte Türkiye’nin Sosyal Güvenlik Sistemi hakkında bilgi almaya geldik’’ dedi.

Toplantı, heyete SGK’nın teşkilat yapısı ve Genel Sağlık Sigortası hakkında yapılan sunum ile sona erdi.


Video Galeri