2 Kasım 2023 Perşembe STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI

Libya Kamu Sağlık Sigortası Fonu Heyeti, SGK’yı Ziyaret Etti


Libya Kamu Sağlık Sigortası Fonu Heyeti, SGK’yı Ziyaret Etti

Libya Kamu Sağlık Sigortası Fonu heyeti, Türkiye’nin sosyal güvenlik uygulamaları ve Genel Sağlık Sigortası sistemi hakkında bilgi almak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) ziyaret etti.

SGK Strateji Geliştirme Başkanı Bünyamin Esen, Libya Uluslararası İş Birliği Daire Başkanı Dr. Fawzi Khalifa ve beraberindeki heyet ile SGK Başkanlık Binası Neşet Ertaş Salonu’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Strateji Geliştirme Başkanı Esen toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, “Libya heyetini ülkemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bugünkü toplantıda ülkemizin Genel Sağlık Sigortası alanındaki tecrübelerini Libya ile paylaşmaktan mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı. 

Esen Türkiye’nin sosyal güvenlik alanında önemli çalışmalar gerçekleştiğini ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti, son yıllarda sağlık sistemi ve sosyal güvenlik sisteminde büyük atılımlar gerçekleştirdi. Sağlık ve sosyal güvenlik sistemi birçok ülkenin ilerisinde olan Türkiye, Kovid-19 pandemisi sürecinde bunu tüm dünyaya gösterdi” diye konuştu.

Libya Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Dr. Fawzi Khalıfa, “Libya ile Türkiye arasında 1984’te imzalanan ve 1985 tarihinde yürürlüğe giren ikili sosyal güvenlik anlaşması bulunmaktadır. Anlaşma ile her iki ülke vatandaşlarının sosyal güvenlik hakları mütekabiliyet esasları çerçevesinde korunmaktadır’’ dedi.

Toplantıda heyete, sosyal güvenlik uzmanları tarafından Genel Sağlık Sigortası uygulamaları hakkında sunumlar yapıldı.

Toplantıya, SGK Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Sedat Budak, Libya Kamu Sağlık Sigortası Fonu Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Samir Sagar, Libya Kamu Sağlık Sigortası Fonu Sigorta İşleri Daire Başkanı Basma Ezzeddin T Elhwej  ve Libya Kamu Sağlık Sigortası Fonu Türkiye Temsilcisi Dr. Ezeddin Soula katıldı.


Resim Galeri


Video Galeri