5 Ağustos 2022 Cuma BAŞKANLIK

Pakistan heyeti SGK’yı ziyaret etti


Pakistan heyeti SGK’yı ziyaret etti

Pakistan Sağlık Hizmetleri Düzenleme ve Koordinasyon Bakanlığı Sehat Sahulat Programı İcra Kurulu heyeti Kurumumuzun yapısı, genel sağlık sigortası sistemi ve emeklilik uygulamaları konularında bilgi almak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) ziyaret etti.

SGK Başkanı Cevdet Ceylan, Pakistan Sağlık Hizmetleri Düzenleme ve Koordinasyon Bakanlığı Sehat Sahulat Programı İcra Kurulu Başkanı (CEO) Muhammed Arshad’ı makamında ağırladı.

Başkan Ceylan görüşmede yaptığı konuşmasında Sosyal Güvenlik Reformu ile birlikte Türkiye’deki üç ayrı kurumun SGK çatısı altında birleştiğini ifade ederek, ‘’Reform kapsamında hayata geçirdiğimiz Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile ülke nüfusumuzun tamamını sosyal güvenlik şemsiyesi altına aldık. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız ise aylık 194,13 lira ödeyerek ailece sağlık hizmetlerinden yararlanabilmektedirler. Ödeme gücü olmayan vatandaşlarımızın primleri ise devlet tarafından karşılanıyor. 18 yaş altı genç ve çocuklarımızın ilaç ve tedavi masrafları da GSS kapsamında ödeniyor’’ dedi.

Başkan Ceylan, genel sağlık sigortası ve emeklilik alanında edindikleri deneyimleri dost ve kardeş ülke olarak gördükleri Pakistan ile paylaşmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Sehat Sahulat Programı İcra Kurulu Başkanı Arshad’ı ise Türkiye’nin, dünyaya örnek bir sağlık sistemi olduğunu söyleyerek Başkan Ceylan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Görüşmede Strateji Geliştirme Başkanı Eşref Başkan ile Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Halis Erkan Erkanat hazır bulundu.


Resim Galeri


Video Galeri