9 Mart 2023 Perşembe BAŞKANLIK

SGK Başkanı Arat, Ankara İl Müdürlüğünü ziyaret etti


SGK Başkanı Arat, Ankara İl Müdürlüğünü ziyaret etti

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Kürşad Arat, Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne bağlı Sıhhiye ve Keçiören Sosyal Güvenlik Merkezlerini ziyaret ederek yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin yasalaşmasıyla birlikte vatandaşların yoğun bir şekilde başvuruda bulunduğu sosyal güvenlik merkezlerinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Arat, Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Temel’den bilgi aldı.

Arat yaptığı konuşmada, “EYT yasası kapsamına giren vatandaşlarımız sosyal güvenlik merkezlerimize gelerek gerekli işlemleri tamamladıktan sonra emeklilik başvurusunda bulunuyorlar. Kurum olarak emeklilik işlemlerini en hızlı şekilde yapmak için çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürmekteyiz. Personelimiz zaman ve yer kavramı gözetmeksizin hizmeti en kaliteli şekilde vatandaşlarımıza sunmak için büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Sarf ettikleri yoğun çabalar için tüm personelime teşekkür ederim” dedi.

Başvurularınızı e- Devlet üzerinden de yapabilirsiniz

İlk etapta 2 milyonun üzerinde kişinin yararlanacağı EYT düzenlemesi başvurularının e-Devlet üzerinden de yapılabileceğini dile getiren Arat, “Kurum olarak tüm hizmetlerimizi vatandaş memnuniyetini ön planda tutarak yürütmekteyiz. EYT başvurusunda bulunacak olan vatandaşlarımız işlemlerini dilerse sosyal güvenlik il müdürlükleri, merkez müdürlüklerimize gelerek dilerse de e-Devlet uygulamalarımız üzerinden yapabilir. Evinizden veya iş yerinizden ayrılmadan e-Devlet üzerinden emeklilik başvurusunda bulunabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Ziyarete SGK Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün de katıldı.


Resim Galeri


Video Galeri