22 Haziran 2022 Çarşamba BAŞKANLIK

Ürdün heyeti SGK’yı ziyaret etti


Ürdün heyeti SGK’yı ziyaret etti

Ürdün Sosyal Güvenlik Kurumu (SSC) ve ILO Ürdün Ofisi’nden oluşan heyet Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) ziyaret etti.

Türkiye’de uygulanan Sosyal Güvenlik Uygulamaları ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) Sistemi hakkında bilgi almak amacıyla SGK’yı ziyaret eden heyet önce SGK Başkanı Cevdet Ceylan ile bir araya geldi.

Ceylan, burada yaptığı konuşmasında, dünyanın örnek aldığı sosyal güvenlik sistemine sahip olduklarını belirterek “Dünyada benzeri bulunmayan Genel Sağlık Sigortası uygulamamız ile ülke nüfusumuzun tamamını sosyal güvenlik çatısı altına aldık. Ayrıca vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine eşit şartlarda erişimini sağlamaya devam ediyoruz. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız ise aylık sadece 150 lira ödeyerek ailece sağlık hizmetlerinden yararlanabilmektedirler. Ödeme gücü olmayan vatandaşlarımızın primleri de devlet tarafından karşılanıyor, 18 yaş altı genç ve çocuklarımızın ilaç ve tedavi masrafları da GSS kapsamında ödeniyor’’ dedi.

Başkan Ceylan, sosyal güvenlik alanıyla ilgili edindikleri deneyimleri dost ve kardeş ülke olarak gördükleri Ürdün ile paylaşmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Ürdün Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürü Dr. Hazim Rahahleh ise Ürdün’de uygulanan Sosyal Güvenlik Sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunarak “Ülkenizde uygulanan geniş kapsamlı GSS hakkındaki deneyimlerinizden faydalanmak bizim için önemli” diye konuştu.

Program, Ceylan’ın Genel Müdür Rahahleh’e plaket taktiminin ardından Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin başkanlığında gerçekleştirilen Genel Sağlık Sigortası Uygulamaları sunumu ile devam etti.

Aydin, buradaki konuşmasında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında ülkemizin vatandaşlarına en iyi hizmeti sunduğunu ifade ederek “Salgın, dünyada sosyal ve çevre bilincine dayalı yapılanmaların yeniden gözden geçirilmesi ve sürekli iyileştirilmesinin gerekliliğini bir kez daha gösterdi’’ şeklinde konuştu.


Resim Galeri


Video Galeri