17 Kasım 2023 Cuma STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI

Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Heyeti SGK’yı Ziyaret Etti


Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Heyeti SGK’yı Ziyaret Etti

Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti heyeti, Türkiye’nin sosyal güvenlik uygulamaları ve Genel Sağlık Sigortası sistemi hakkında bilgi almak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) ziyaret etti.

SGK Strateji Geliştirme Başkanı Bünyamin Esen, Vietnam Merkezi Teorik Konsey Parti Merkez Komitesi eski Üyesi ve Daimi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ta Ngoc Tan ve beraberindeki heyet ile SGK Başkanlık Binası Neşet Ertaş Salonu’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Strateji Geliştirme Başkanı Esen toplantıda yaptığı konuşmasında, “Vietnam heyetini ülkemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bugünkü toplantıda ülkemizin Genel Sağlık Sigortası alanındaki tecrübelerini Vietnamlı dostlarımız ile paylaşmaktan mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.

Esen Türkiye’nin sosyal güvenlik alanında önemli çalışmalar gerçekleştiğini ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti, son yıllarda sağlık sistemi ve sosyal güvenlik sisteminde büyük atılımlar gerçekleştirdi. Sağlık ve sosyal güvenlik sisteminde birçok ülkenin ilerisinde olan Türkiye, Kovid-19 Pandemisi sürecinde bunu tüm dünyaya gösterdi” diye konuştu.

Vietnam Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ta Ngoc Tan, “Vietnam, emperyalist sistemin baskısı nedeniyle gelişimini henüz gerçekleştirmeye başlamıştır ve Türkiye’nin tarihinde de benzer zorlu süreçler yaşanmıştır. Her iki ülke de son yıllarda yükselişe geçmiştir ve birçok alanda birbirlerinden öğrenecekleri çok bilgi bulunmaktadır” dedi.

Toplantıda heyete, sosyal güvenlik uzmanları tarafından Kurumumuzun ve sosyal güvenlik sistemimizin genel yapısı ve Genel Sağlık Sigortası hakkında sunumlar yapıldı.

Toplantıya ayrıca, SGK Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Stratejik Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı Mustafa Duman ve personeli katıldı.


Video Galeri